- Inspirasjon til din neste tur

Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Fløtatinden (1711moh)

Annonse

Beskrivelse

Varsler fra Snøskredvarslingen i Norge og www.varsom.no.

En flott og lang tur til en topp med spektakulær utsikt. Dette er en av klassikerne i Sunndalen. Turen går i varierende terreng og byr på morsom skikjøring.

Parkering: Parker på en stor parkeringsplass i enden av Øksendalen. Ved parkeringen er det en grillhytte og toalett.

Opp: Fra parkeringen går turen langs veien mot vest og opp bak kraftverket. Gå over broen og følg traktorveien til den stopper. Her ifra starter en prøvelse i godt veivalg. Det har tidligere gått skred fra toppen av fjellet ned i begge bekkeleiene du har foran deg. Bruk ryggene og unngå unødvendig opphold i bekkedalene.
Når du er på høyde med bunnen av ryggen opp til Henrikbotnnebba fortsetter turen videre opp mot ryggen til Saufjellet og videre opp rampen før siste motbakke til toppen.
Siste motbakken er lengre enn den ser ut til, og siste del er over 30 grader. Sett igjen skiene i toppen av bakken da det går ned igjen rett på andre siden av kanten. Er det hardt her kan isøks være betryggende dette siste stykket.
Fortsett langs ryggen til toppen. Det er skavler som er vendt nordøst du må holde avstand til. På toppen finner du en varde.

Ned: Nedkjøringen går i tilknytning til sporet ditt. Når du kommer ned til bunnen av ryggen fra Henrikbotnnebba er det flere muligheter. Mange velger her og fortsette mot utgangen av Kannsdalen og ned igjennom skogen til du treffer på en gammel traktorvei.

Annonse

Turer i nærheten: