- Inspirasjon til din neste tur

Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Dronningkrona (1816moh)

Annonse

Beskrivelse

Varsler fra Snøskredvarslingen i Norge og www.varsom.no.

En av landets mest klassiske toppturer. En meget populær topptur, spesielt om våren. Er du i dette området er dette virkelig en tur å ta med seg. Turen har det som er omtalt som Norges nest lengste motbakke på 900 høydemeter.

Parkering: På vei innover i Viromdalen finner du en stor parkeringsplass på høyre side. Denne koster 75kr per døgn. Det er også toalett i tilknytning til denne parkeringen.

Opp: Fra parkeringen krysser du broen og starter oppstigningen igjennom skogen mot sør-sørvest. Etter hvert som det åpner seg over skoggrensen kan sporet legge i samme retning som høyspentledningen. Tryggeste vei med tanke på utløpssoner er og følge høyspentledningen til du kommer til en slak ryggformasjon som går oppover mot toppen av ryggen til Dronningkrona.
Her starter en av landets lengste motbakker på rundt 900 høydemeter. Denne oppstigningen er lang og krevende, og går tidvis i terreng på 30 grader eller mer. Om våren når snøen smelter på dagen og fryser på natten vil skarejern være et godt hjelpemiddel her.
Vel oppe på ryggen fortsetter turen langs med ryggen, og du vil etter hvert se Dronningkrona, og hvorfor den heter akkurat det. Langs ryggen er det store skavler mot øst som du må holde god avstand til.
På toppen er det et stort platå med utsikt til Kongen og resten av Sunndalsalpene.

Ned: Tryggeste vei går samme vei som du kom opp. Normalt går det greit og komme seg bortover ryggen uten å ta på feller igjen. Vel borte ved sporet ditt opp kan du nyte en fantastisk og lang nedkjøring. Om våren krever denne litt opptining for og gi best skikjøring.

Alternativt ned: Etter at du er vel nede fra den 900 meter lange bakken kan du som et alternativ følge høyspenten i stedet for sporet du kom opp. Denne går i lekent terreng, og med langt mindre trær og ta hensyn til. Dette medfører ca. 1km langs veien i bunn tilbake til parkeringen.

Annonse

Turer i nærheten: