- Inspirasjon til din neste tur

Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Store Trolltind (1788moh)

Annonse

Beskrivelse

Varsler fra Snøskredvarslingen i Norge og www.varsom.no.

Store Trolltind er fjellet på høyre side når du ser opp den mektige Trollveggen, og en av de 6 fjellene som bestiges for å bli fjellkonge eller fjelldronning i Romsdalen.
Dette er en meget lang tur som krever god erfaring på ski dersom rennen opp mot toppen skal kjøres. Turen går også over bre, og kan inneholde noe forsering av hard snø/is i rennen.

Parkering: Parker (52 moh) på åpen plass der Gryttenvegen møter Isterdalsvegen.

Opp: Følger du stien til du kommer til snøen og det er egnet å ta på skiene. Fortsett så oppover i skogen og inn i dalen. Ha et øye med fjellsidene her, det danner seg ofte sigesprekker i snødekket. I toppen av dalen er det en bolle som lettest forseres på venstre side. Her ifra vil du se Store Trolltinden, og du kan gå letteste og tryggeste vei videre.
Før du går inn på breen bør du vurdere å ta på sele. Fortsett mot rennen så langt du kommer med ski på, for så å skifte til stegjern. Bunnen av rennen er bare 2 meter bred, her kan det danne seg issvuller. Toppen av rennen kan ha en skavl du utsetter deg selv for opp hele rennen. Skavlen er utsatt for solpåvirkning fra sør.
På toppen av rennen kan du sette igjen skiene, og du kan enten klatre letteste vei opp mot Store Trolltind (3+) eller gå ned snørenna mot sør til du kommer inn i den neste rennen mot øst. Denne rennen vil føre deg til topps. Det kan være greit å beholde stegjern på.

Ned: Ruten ned igjen går samme vei som du kom opp. Lavskarrenna er opp mot 45 grader. I denne er det et parti som skjermer deg for ras som bør benyttes før neste skikjører kommer etter. Bunnen av rennen er 2 meter bred og klatres ofte ned. Er den veldig isete kan det være mulig å sette en abalakov, og benytte seg av tau som sikring, dette bør vurderes på vei opp. Bunnen av renna byr på fin skikjøring ned breen, det er normalt å holde noe ski venstre av sporet du kom opp for en brattere og mer direkte nedkjøring.

Annonse

Turer i nærheten: