- Inspirasjon til din neste tur

Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Sjøvdøla (1719moh)

Annonse

Beskrivelse

Varsler fra Snøskredvarslingen i Norge og www.varsom.no.

Sjøvdøla er en av de lengre turene i Romsdalen. Turen har to utgangspunkt, Isfjorden og Eresfjorden. Fjellet har for mange blitt kjent da det var en del av en sessong med 71 grader nord.
Sjøvdøla fjellet med den brede ryggen som leder til toppen litt venstre av midten på bilde.

Parkering Eresfjord: Parker ved broen over elven i bunn av sommerstien.

Opp fra Eresfjorden: Turen er nok for mange finest når man kan gå de første 200-300 høydemeterene på beina. Det første stykket er bratt i tett skog. Over skogsgrensen fortsetter du på høyre siden av knausen som er i midten av dalen.
Kryss Røndølskardvatnet og fortsett opp den trange dalen på venstre side. Denne dalen går i en utløpssone så vurder forholdene før du fortsetter.
I toppen av dalen fortsetter du opp den brattere ryggen som tar deg opp til breen. Her ifra ser du tydlig resten av ruta og toppen av Sjøvdøla. Fortsett rundt og opp den brattere sørsiden.
Når du nærmer deg toppen er det som regel enklest å holde høyre til toppen av ryggen, for så og følge denne til toppen. Du ønsker ikke å få en utglidning her, så skarjern kan være greit når det er hardt og avblåst.

Ned: Følg samme vei som du kom opp ned til breen. Ønsker du en lengre tur kan du ta med deg Nyheitinden (1598moh) som er ca. 300 høydemeter fra breen.
Fra breen er det normalt og følge dalformasjonen som går ned til sørsiden til vann uten navn på 1014 moh. Skli over vannet og ned neste dal langs sporet ditt.

Annonse

Turer i nærheten: