- Inspirasjon til din neste tur

Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Nyheitinden (1598moh)

Annonse

Beskrivelse

Varsler fra Snøskredvarslingen i Norge og www.varsom.no.

En lengre tur i vakkert terreng. Turen kan gås fra både Romsdal og Sunndalsøra.

Parkering Eresfjord: Parker langs Meringdalsvegen ved broen over elven i bunn av sommerstien.

Opp fra Isfjorden: Parkeringen ligger på en bomvei som koster 55kr, denne tar både Vipps og mynt. Parker ved Rabben hvis det er brøytet. I vinterersesongen må du ofte parkere 2km lengre ut hvis veien ikke er brøytet.

Opp fra Eresfjord: Turen er nok for mange finest når man kan gå de første 200-300 høydemeterene på beina. Det første stykket er bratt i tett skog. Over skogsgrensen fortsetter du på høyre siden av knausen som er i midten av dalen.
Kryss Røndølskardvatnet, og legg sporet mot den smale dalen på venstre side. Her møter du sporet til de som kommer fra Isfjorden. Beskrivelsen fortsetter lengre ned.

Opp fra Isfjorden: Fra parkeringen følger du en sti til du kommer over tregrensen. Om våren vil du normalt måtte gå 200-300 høydemeter med skien på sekken.
Over skogsgrensa vil du se innover i dalen, her går du i en utløpssone til du kommer til partiet der dalen splitter seg. Her går det skred vært år, passer dette området før solen tar tak i den nordvendte fjellsiden.
Fremme der dalen splitter seg fortsetter du oppover den høyre dalen. Etterhvert som dalen vrir seg mot høyre vil Svartvasshøgda komme til syne midt i dalen. Gå på høyre side av Svartvasshøgda over et flatere parti til du kommer til den smale dalen. Her møter du sporet til de som eventuelt går fra Eresfjord.

Turen fortsetter: Den smale dalen går i en utløpssone, så vurder forholdene før du fortsetter. I toppen av dalen fortsetter du opp den brattere ryggen som tar deg opp til breen.
Sikt deg inn på ryggen mellom Nyheitinden og Sjøvdøla. Fra ryggen fortsetter du til det bratner. De fleste tar av skiene her og går resten til fots. Er det hardt her kan det være greit med isøks.

Ned: Fra breen er det normalt og følge dalformasjonen som går ned til sørsiden til vann uten navn på 1014 moh. Skli over vannet og ned neste dal langs sporet ditt.

Annonse

Turer i nærheten: