- Inspirasjon til din neste tur

Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Helvetestinden (1376moh)

Annonse

Beskrivelse

Varsler fra Snøskredvarslingen i Norge og www.varsom.no.

Helvetestinden er en mindre populær tur, men byr på ryggtraversering og fantastisk utsikt med muligheter for bratt skikjøring.

Parkering: Kjør inn i Grøvdalen igjennom bommen som koster 55kr, den kan betales med mynt og Vipps. Forsett til du passerer broen over elven, og parker i en parkeringslomme (134moh) på høyre side. Er ikke veien brøytet kan du gå fra bommen.

Opp: Følg traktorveien som går nordover like etter broen til du har passert granskogen. Herfra er det ingen fasit, stien bli mindre og mindre markant ettersom man går. Skogen i henget er til tider meget tett, det kan være lurt å se seg ut en rute tidlig.
Hvis det er lite snø kan du vurdere å krysse til høyre side av elven før fossene. Dette for å slippe å krysse denne lengre opp da den ligger relativt dypt i terrenget.
Følg ryggen opp mot Høgseternebba (1240moh). Denne kan være meget hard om våren før sola har stått på, skarejern anbefales. Vær spesielt observant i området rundt høyspenten med tanke på skred.
Ryggen over til Helvetestinden er relativt grei med noen skavler å ta hensyn til. Hvis det er hardt kan det være greit med isøks.

Ned: Normalveien ned går over ryggen tilbake og ned en skålformasjon ved siden av ryggen du fulgte opp.

Alternativt ned: Fra toppen kan du kjøre østsiden ned i dalen. Siden bratt, men mindre bratt nærmere Høgseternebba.

Annonse

Turer i nærheten: