Helvetestinden - 1373moh

Annonse

Beskrivelse

Helvetestinden er en mindre populær tur, men byr på fantastisk utsikt og bratt skikjøring for de som ønsker det.

Kjør inn i Grøvdalen igjennom bommen som koster 55kr, den kan betales med mynt og Vipps. Forsett til du passerer broen over elven, og parker i en parkeringslomme (134moh) på høyre side.

Følg traktorveien som går nordover like etter broen til du har passert granskogen. Herfra er det ingen fasit, stien bli mindre og mindre markant ettersom man går. Skogen i  henget er til tider meget tett, det kan være lurt å se seg ut en rute tidlig.

Hvis det er lite snø kan du vurdere å krysse til høyre side av elven før fossene. Dette for å slippe å krysse denne lengre opp da den ligger relativt dypt i terrenget.

Følg ryggen opp mot Høgseternebba (1240moh). Denne kan være meget hard om våren før sola har stått på, skarejern anbefales. Vær spesielt observant i området rundt høyspenten med tanke på skred.

Ryggen over til Helvetestinden er relativt grei med noen skavler å ta hensyn til. Hvis det er hardt kan det være greit med isøks.

Fra toppen kan du kjøre ned en soltint sørøst vendt side. Siden bratt, men mindre bratt nærmere Høgseternebba. Et annet alternativ er en en brattere renne nordvest, denne rennen får mindre sol sent på dagen.

Annonse