- Inspirasjon til din neste tur

Helvetestinden (1376moh)

Annonse

Beskrivelse

Varsler fra Snøskredvarslingen i Norge og www.varsom.no.

Helvetestinden er en mindre populær tur, men byr på ryggtraversering og fantastisk utsikt med muligheter for bratt skikjøring.

Parkering: Kjør inn i Grøvdalen igjennom bommen som koster 55kr, den kan betales med mynt og Vipps. Forsett til du passerer broen over elven, og parker i en parkeringslomme (134moh) på høyre side. Er ikke veien brøytet kan du gå fra bommen.

Opp: Følg traktorveien som går nordover like etter broen til du har passert granskogen. Herfra er det ingen fasit, stien bli mindre og mindre markant ettersom man går. Skogen i henget er til tider meget tett, det kan være lurt å se seg ut en rute tidlig.
Hvis det er lite snø kan du vurdere å krysse til høyre side av elven før fossene. Dette for å slippe å krysse denne lengre opp da den ligger relativt dypt i terrenget.
Følg ryggen opp mot Høgseternebba (1240moh). Denne kan være meget hard om våren før sola har stått på, skarejern anbefales. Vær spesielt observant i området rundt høyspenten med tanke på skred.
Ryggen over til Helvetestinden er relativt grei med noen skavler å ta hensyn til. Hvis det er hardt kan det være greit med isøks.

Ned: Normalveien ned går over ryggen tilbake og ned en skålformasjon ved siden av ryggen du fulgte opp.

Alternativt ned: Fra toppen kan du kjøre østsiden ned i dalen. Siden bratt, men mindre bratt nærmere Høgseternebba.

Annonse

Turer i nærheten: