- Inspirasjon til din neste tur

Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Gjuratinden (1712moh)

Annonse

Beskrivelse

Varsler fra Snøskredvarslingen i Norge og www.varsom.no.

En fin vårtur som krever klatring dersom man vil helt til topps. Ser du deg fornøyd med å gå så langt du kommer med ski på bena, er turen fremdeles utrolig fin og byr på fantastisk skikjøring i varierende terreng.

Parkering: Parkeringen ligger på en bomvei som koster 55kr, denne tar både Vipps og mynt. I vinterersesongen må du parkere 2km lengre ut hvis veien ikke er brøytet.

Opp: Turen går i komplekst terreng og krever stabile forhold. Fra parkeringen følger du en sti til du kommer over tregrensen. Om våren vil du normalt måtte gå 200-300 høydemeter med skien på sekken.
Over skogsgrensa vil du se innover i dalen, her går du i en utløpssone til du kommer til partiet der dalen splitter seg. Her går det skred vært år, passer dette området før solen tar tak i fjellsiden.
Følg så en rygg formasjon midt i dalen opp til du ser en bratt bolle. Denne bollen er skredutsatt, gjør gode vurderinger før du fortsetter. Etter bollen vrir du sørover til du kommer til toppen av Hoemsbreen. Nær toppen går man opp en rampe fra Hoemsbreen, denne rampen har ofte store skavler hengende over. Vær spesielt forsiktig på varme dager da dette øker sjangsen for skavelbrudd.

Fra toppen av rampen tar du av skiene hvis du vil helt til topps. Herfra går du ryggen oppover, og må velge mellom to muligheter. Den ene er å holde til venstre, og krysse en bratt snørenne, den andre involverer mer klyving og går opp ryggen for så å gå på venstre side av Gjuratinden. For å nå toppen kreves det normalt isøks, stegjern og enkelt klatreutstyr. Selve klatringen er ikke på mer enn noen få meter, men området før, under og etter er også utsatt. Ned kan du enten rappellere på egent anker, eller klyve ned igjen.

Ned: Nedkjøringen går samme vei som du kom opp i lekent terreng.

Alternativt ned: Den bratte sørvestflanken fra toppen kan kjøres på ski ned til Loftdalen. Denne nedkjøringen er ikke beskrevet i detalj her og krever planlegging.

Annonse

Turer i nærheten: