- Inspirasjon til din neste tur

Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Geitgallien (1085moh)

Annonse

Beskrivelse

Varsler fra Snøskredvarslingen i Norge og www.varsom.no.

Geitgaljen, også kalt Geitgallien, står på mange sin ønskeliste, og det er det god grunn til. Turen går i et spennende alpint terreng, og toppen er noe helt for seg selv -med en enestående utsikt over Lofoten.

Parkering: Kjører dere to biler og planlegger sørrenna, er det lurt å sette igjen den ene bilen på parkeringen i enden av veien, som vist på kartet.

Opp: Turen opp går langs et elveleie til elven får et markant brattere parti. Her kan du gå opp på høyre side for så og fortsette videre oppover. Dette området er skredutsatt. Litt over halvveis opp møter du en fjellvegg med en rampe som går oppover mot høyre, følg denne for så å knekke rundt og videre opp. Før det siste partiet opp er det en stor skålformasjon, dette er toppen av sørrenna. Her går det store skred opptil flere ganger i året, tenk over hvor dere venter på hverandre eller tar pauser.
Det kan være nødvendig å sette skiene på sekken de siste partiet opp til sadelen før toppen. På sadelen er det normalt å legge igjen skiene. Det lurt å ha isøks og stegjern opp den siste delen da du ikke ønsker en utglidning her.

Ned: sørrenna er en virkelig fin og spektakulær nedkjøring. Sørrenna er bratt og konveks, og krever stabile forhold. Dersom turen går ned sørrenna er det et egnet området å vente på resten av følge på høyre side der renna åpner seg. Etter selve renna fortsetter nedkjøringen etter ønske.

Alternativt ned: Du kan kjøre ned samme vei som du kom opp dersom du ikke er sikker på forholdene ned sørrenna.

Annonse

Turer i nærheten: