Geitgaljen - 1085moh

Annonse

Beskrivelse

Geitgaljen, også kalt Geitgallien, står på mange sin ønskeliste, og det er det god grunn til. Turen går i et spennende alpint terreng, og toppen er noe helt for seg selv -med en enestående utsikt over Lofoten.

Kjører dere to biler og planlegger sørrenna, er det lurt å sette igjen den ene bilen på parkeringen i enden av veien, som vist på kartet.

Turen opp går langs et elveleie til elven får et markant brattere parti. Her kan du gå opp på høyre side for så og fortsette videre oppover. Dette området er skredutsatt. Litt over halvveis opp møter du en fjellvegg med en rampe som går oppover mot høyre, følg denne for så å knekke rundt og videre opp. Før det siste partiet opp er det en stor bolleformasjon, dette er toppen av sørrenna. Her går det store skred opp til flere ganger i året, tenk over hvor dere venter på hverandre eller tar pauser. Det kan være nødvendig å sette skiene på sekken de siste partiet opp til sadelen før toppen. På sadelen er det normalt å legge igjen skiene. Det lurt å ha isøks og stegjern opp den siste delen da du ikke ønsker en utglidning her.

Nedkjøringen kan gjøres samme vei som du gikk opp, eller ned sørrenna. Sørrenna er bratt og konveks, og krever stabile forhold. Dersom turen går ned sørrenna er det et egent området å vente på resten av følge på høyre side der renna åpner seg.

Utstyr: Øks og stegjern anbefales for det siste stykket til toppen Skarjern kan også være lurt opp rampen.

Annonse