- Inspirasjon til din neste tur

Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Veslefjelltinden (2157moh)

Annonse

Beskrivelse

Varsler fra Snøskredvarslingen i Norge og www.varsom.no.

Veslefjelltinden er en topptur på over 200m som går i enkelt terreng og starter i Leirdalen. Turen går mellom to bratte sider fra Skagsnebb og Loftet (2170moh) før du når Hurrbrean med sitt brefall. I dette område er det flere muligheter som kan gi en lengre dag ute i fjellet dersom det er ønskelig.

Parkering: Parker ved Geitsætre (1000moh).

Opp: Start med å Krysse elven Leira. Under vårsmeltingen er ikke dette alltid like lett, men det finnes en bro. Ruten videre er relativt selvforklarende -opp og inn i dalen mot Hurrbrean. Det første henget har flere områder over 30 grader som kan unngås med godt sporvalg. Tenk over hvor du legger sporet innover i dalen etter henget, da du går i en utløpssone til du når Hurrbrean.
Hurrbrean har normalt et godt synlig brefall, legg sporet opp på høyre side. Over brefallet flater det ut til du kommer ryggen som tar deg opp til Veslefjelltinden. Før toppen kommer du til en fortopp på 2149moh, fra denne er det relativt flatt de neste 500m til du kommer til toppen på 2157moh. Det er skavler langs hele dette partiet mot sør, hold god avstand.

Ned: Nedkjøringen går normalt i området du kom opp. Ønsker du en lengre tur er det mulig å ta med seg Hurrbreatinden, Bakerste Skagsnebb eller Skagsnebb.

Annonse

Turer i nærheten: