- Inspirasjon til din neste tur

Veslefjelltinden (2157moh)

Annonse

Beskrivelse

Varsler fra Snøskredvarslingen i Norge og www.varsom.no.

Veslefjelltinden er en topptur i enkelt terreng fra Leirdalen på over 2000m. Turen går mellom to bratte sider fra Skagsnebb og loftet før du når Hurrbrean med sitt brefall. I område er det flere muligheter for en lengre dag ute i fjellet.

Parkering: Parker ved Geitsætre (1000moh).

Opp: Start med å Krysse elven Leira. Under vårsmeltingen er ikke dette alltid like lett, men det finnes en bro. Ruten videre er relativt selvforklarende -opp og inn i dalen mot Hurrbrean. Det første henget har flere områder over 30 grader som kan unngås med godt sporvalg. Tenk over hvor du legger sporet innover i dalen, da du går i en utløpssone til du når Hurrbrean.
Hurrbrean har normalt et godt synlig brefall, legg sporet på høyre side. Over brefallet flater det ut til du kommer ryggen som tar deg opp til Veslefjelltinden. Før toppen kommer du til en fortopp på 2149moh, fra denne er det relativt flatt de neste 500m, før du kommer til toppen på 2157moh. Det er skavler langs hele dette partiet mot sør, hold god avstand.

Ned: Nedkjøringen går normalt i området tu kom opp. Ønsker du en lengre tur er det mulig å ta med seg Hurrbreatinden, Bakerste Skagsnebb eller Skagsnebb.

Annonse

Turer i nærheten: