- Inspirasjon til din neste tur

Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Galdhøpiggen (2469moh)

Annonse

Beskrivelse

Varsler fra Snøskredvarslingen i Norge og www.varsom.no.

Norges høyeste fjell, og en veldig fin topptur på ski. Galdhøpiggen kan man gå fra både Spiterstulen (1093moh) og Juvvasshytta (1848moh). Juvvasshytta innebærer en tur over bre, men i enkelt skredterreng. Fra Spiterstulen vil turen bli lenger, men med flere høydemeter og bedre skikjøring i utfordrende terreng.
Turen egner seg godt på våren, og det anbefales å starte tidlig slik at sola ikke forlater snødekket før du er nede igjen.

Parkering: Parker ved Spiterstulen. Spiterstulen åpner normalt i starten av mars sammen med veien inn. Parkeringen er gratis, men veien inn er en bomvei som koster 100kr.

Alternativ Parkering: Parker ved Juvasshytta. Juvasshytta og veien opp åpner normalt i mai.

Opp: Kryss brua på sørsiden av Spiterstulen og følg et slakere parti mellom to brattere områder opp til et fjellparti. Ta til venstre rundt fjellpartiet og fortsett mot vest. Når du kommer opp på flata vil du se Svellnose med en snøflanke, og en avblåst rygg. Gå mot ryggen. Her må du normalt ta av skiene og gå ryggen på beina.
Vel oppe vil du se Keilhaus topp. Fortsett mot denne, og heller ikke her er det unormalt med skiene på sekken noen meter. Nå ser du toppen av Norges høyeste fjell sammen med hytta på toppen.

Alternativ Opp: Fra Juvasshytta må du over Styggebrean. Har du ikke brekunnskap bør du søke etter en guide. Etter breen følges en markant rygg til topps.

Ned: Normalt følges veien du kom opp.

Alternativt ned: Ved stabile forhold kan du stå ned snøflanken fra Svellnose. Dette er en nedkjøring med jevn bratthet på 30 til 35 grader.

Annonse

Turer i nærheten: