- Inspirasjon til din neste tur

Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Nordliskampen (706moh)

Annonse

Beskrivelse

Varsler fra Snøskredvarslingen i Norge og www.varsom.no.

En fin tur for de som ønsker å ta i bruk utstyret på Østlandet. Området får ofte en god del mer snø en lengre sør. Turen går i forskjellige hogstfelt, og byr på lekent skiterreng.

Parkering (Google maps): Parker på en brøytet parkeringsplass på venstre side av Høversjøvegen.

Opp: Følg brøytekanten langs Høversjøvegen sørover til første avkjøring mot sør. Følg denne veien over broen og fortsett på høyre side av låven på lite jorde. Når du møter en ny vei (Nordengvegen) følges denne noen meter til høyre før du fortsetter videre opp en traktorveg. Denne tar deg opp til et eldre småbruk som du passerer. Fortsett igjennom skogen opp til Nordlisvegen. Passer denne og fortsett opp mot venstre hjørne av hogstfeltet til en traktorveg som tar deg inn i neste hogstfelt. Fortsett oppover hogstfeltet, og hold til høyre etter traktorvegen opp en smalere glenne i hogstfeltet. I enden av denne går du et lite stykke igjennom skogen før et nytt hogstfelt kommer tilsynet. Skikjøringen starter i toppen av dette hogstfeltet.
Dersom du vil helt til topps bør du bruke kart da det ikke er noen gode oppfang. Det er ikke noe særlig skikjøring fra toppen, men fin utsikt sørover.

Ned: Nedkjøringen går i tilknytting til sporet opp helt til du har passert traktorvegen i mellom hogstfeltene. Etter traktorvegen er det fint finere å kjøre mer direkte nedover til Nordlisvegen. Fortsett inn på jordet på andre siden, og finn en egent vei igjennom spredt skog til venstre til du kommer til en traktorveg som tar deg til Nordengvegen og sporet ditt du kom opp.

Annonse

Turer i nærheten: