- Inspirasjon til din neste tur

Svarthetta (1553moh)

Annonse

Beskrivelse

Topptur til Svarthetta er en favoritt blant lokale i Hemsedal, med en stor flanke og flere alternativer for nedkjøring.

Parkering: Turen ligger 25 minutter med bil fra sentrum og parkering skjer på en privat vei med bompenger. Bommen tar kun kontanter og koster 30kr. Parkeringen ligger i enden av den brøytede veien og har plass til 5-6 biler.
Alternativ parkering: Dersom du ønsker å gå Svarthetta fra Feten finner du parkering rett på andre siden av broen over elva.

Opp: Fra parkeringen følg hytteveien mot øst over broen, og vri av sørover når det passer seg i skogen. Tryggeste vei opp er et stykke forbi fortoppen for så å gå opp på ryggen. Følg ryggen opp et bratt parti til fortoppen, herfra ser du toppen på Svarthetta. Legg sporet videre opp mot høyre side av toppen av Svarthetta før du går langs ryggen opp det siste stykket. På toppen finner du en varde.
Alternativt Opp: Fra parkeringen på Feten følg veien oppover 600 meter forbi et hyttefelt på høyre side. Fortsett så opp en glenne til høyre og igjennom noe tett skog til du kommer til ryggen. Følg ryggen opp til første topp (1194). Herifra legger du sporet mot en snøflanke venstre av neste topp. På toppen av denne flanken ser du toppen av Svarthetta. Gå mot et slakere parti på høyre side før du vrir av mot toppen.

Ned: Begge alternativene for opp er den normale nedkjøringen.

Alternativt ned: Dersom du ønsker en brattere og mer direkte nedkjøring kan den skredutsatte fjellsiden ned fra Svarthetta være et alternativ. Fjellsiden har jevn bratthet på 30-35 grader og byr på fantastisk skikjøring. Det går store skred ned denne siden vært år som når bunn av dalen så nedkjøringen krever gode forhold.

Annonse