- Inspirasjon til din neste tur

Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Skurvefjellet (1741moh)

Annonse

Beskrivelse

Varsler fra Snøskredvarslingen i Norge og www.varsom.no.

Skurvefjellet er en av de lengste turene i Hemsedal. Turen starter i Hemsedal sentrum og byr på varierende og morsomt terreng.

Parkering: Parker på Hemsedals Turistkontor, eventuelt kan man stå på Hemsedal barne og ungdomskole i helger eller utenom skoletid (0800-1500).

Opp: Fra parkeringen gå langs jordet og opp en åpning i skogen til du møter på en markant sti i skogen, denne går i sikksakk oppover i skogen et godt stykke. Når denne slutter vil du se et bratt fjellparti som er vendt mot deg, gå mot venstre side av dette. Når du passerer fjellpartiet er du omtrent halvveis til toppen. Her er det et parti på over 30 grader du kan forsøke å unngå ved å holde venstre. Herfra følger du et slakere parti mot øst ca. 700m før du kommer til et brattere parti mot nord som tar deg mot toppen. Legg sporet smart opp dette partiet så du unngår å eksponere deg unødvendig for utløpssoner.

Ned: Nedkjøringen går i tilknytting til veien du kom opp. Elveleiet er spesielt fint å kjøre, men pass på at du tar av til venstre tidlig nok så du ikke ender i feil dal.

Annonse

Turer i nærheten: