- Inspirasjon til din neste tur

Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Skogshorn (1728moh)

Annonse

Beskrivelse

Varsler fra Snøskredvarslingen i Norge og www.varsom.no.

Skogshorn er det første fjellet du legger merke til når du kommer til Hemsedal fra Gol. Selv om fjellet ofte er blåst bart på grunn av værforholdene, er det en fantastisk topptur når forholdene er riktige.

Parkering: Du kan parkere på en stor parkeringsplass langs Lykkjavegen. Merk at det er en avgiftsbelagt parkering, og du kan betale med SMS.

Opp: Fra Parkeringen krysser du veien og elven, og følger en trase nordover. Etter ca. 300m kan du legge sporet mot bunnen av ryggen som leder opp til Skogshorn. Herfra vil du kunne få et inntrykk av hvordan føre er, legg så sporet oppover langs ryggen i slakest mulig terreng. På toppen finner du en stor varde.
Dersom du er usikker på forholdene opp til Skogshorn kan du planlegge med Skarvanfjellet som et alternativ til Skogshorn. Skarvanfjellet har samme parkering, men ofte bedre snøforhold.

Ned: Turen ned går normalt i tilknytting til der du kom opp.

Alternativt ned: Det er en brattere side som går mer direkte mot parkeringen, denne ser du tydelig på vei opp. Elveleie til Skarvanåne er også et alternativ, begge disse nedkjøringene går i skredterreng. Et annet alternativ er Skogshornsrenna som er en bratt renneformasjon på sørsiden av Skogshorn.

Annonse

Turer i nærheten: