- Inspirasjon til din neste tur

Kyrkjebønøse (1671moh)

Annonse

Beskrivelse

Varsler fra Snøskredvarslingen i Norge og www.varsom.no.

Kyrkjebønøse er en sentrumsnær tur til et spennende fjell med flere fine nedkjøringer.

Parkering: Det plass til 2 biler i toppen av bakken ved hytta, men parker ikke utover disse i respekt for hytteeier da dette er privat grunn. Det er også muligheter for å parkere i u-svingen før hytta, her er det plass til 3-4 biler.

Opp: Gå opp til grustaket og fortsett oppover en gammel skogsvei. Pass på at du ikke tar av til venstre der den vestlige alternative nedkjøringen kommer på. Fortsett oppover til du når ryggen og følg denne til toppen av Kyrkjebønøse. Ønsker man en lengre tur kan man stå ned nordsiden, for så å gå opp til Leinenøse
eller gå direkte over.

Ned: Enkleste vei ned er veien du kom opp, det er ofte hard på ryggen.

Alternativt ned: Fra samme startpunkt som østrenna kan du stå ned vestsiden. Denne er utsatt for vind, men en veldig fin nedkjøring dersom snøforholdene ligger tilrette. Nedre delen av denne ruten når det begynner å dukke opp vegetasjon er godt egent for dager med dårlig sikt. Her er det mange morsomme partier som vinden ikke får tak på.

Alternativt ned: Østrenna er en klassiker i Hemsedal og byr på jevn bratthet på 30-35 grader. Husk å ta av ski venstre der renna blir markant bredere slik at man kan skli og stake seg ut til sporet du fulgte opp.

Annonse

Turer i nærheten: