- Inspirasjon til din neste tur

Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Kyrkjebønøse (1671moh)

Annonse

Beskrivelse

Varsler fra Snøskredvarslingen i Norge og www.varsom.no.

Kyrkjebønøse er en flott fjelltur nær sentrum med spennende nedkjøringer.

Parkering: Det er plass til 2 biler øverst ved hytta, men vennligst ikke parker utenfor disse områdene av hensyn til hytteeieren, da det er privat eiendom. Du kan også parkere i U-svingen foran hytta, hvor det er plass til 3-4 biler.

Opp: Start ved grustaket og følg en gammel skogsvei oppover. Pass på å ikke ta av til venstre der den alternative nedkjøringen kommer inn fra vest. Fortsett oppover til du når ryggen og følg den til toppen av Kyrkjebønøse. For en lengre tur kan du kjøre ned på nordsiden og deretter gå opp til Leinenøse eller gå direkte over.

Ned: Enkleste vei ned er samme vei du kom opp, men den kan være hard på ryggen.

Alternativ ned: Fra samme startpunkt som østrenna kan du kjøre ned vestsiden. Denne nedkjøringen er utsatt for vind, men gir en fin opplevelse når snøforholdene er riktige. Nedre delen av denne ruten er egnet for dager med dårlig sikt, med morsomme partier som ikke påvirkes av vinden.

Alternativ ned: Østrenna er en velkjent renne i Hemsedal med jevn bratthet på 30-35 grader. Husk å svinge til venstre der renna blir bredere, slik at du kan gli ut til sporet du fulgte opp.

Annonse

Turer i nærheten: