- Inspirasjon til din neste tur

Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Hyttebotn (1417moh)

Annonse

Beskrivelse

Varsler fra Snøskredvarslingen i Norge og www.varsom.no.

Et populært skifjell med lekent skiterreng. Her finner du ofte god snø. På kartet har ikke fjellet et navn, så navnet er hentet fra dalen du følger som heter Hyttebotn. Dette er en tur som krever godt veivalg slik at du ikke eksponerer deg unødvendig for utløpssoner og terrengfeller.

Parkering: Det er to alternativer for parkering, den første er brøytestasjonen. Merk at plassen er til for at brøytebiler skal snu, så hvis parkeringen er full kan du kjøre videre 300 meter nord til neste parkering som er skiltet.

Opp: Fra parkeringen (brøytestasjonen) legger du sporet mot vest over elva til du kommer til et viltgjerde, følg dette til høyre (nord) til du kommer til første mulige passering. Fortsett opp igjennom skogen til det blir brattere. Gjør godt veivalg oppover de brattere partiene til det flater ut innover Hyttbotn. Fortsett herfra i flatt terreng forbi noen bratte partier med snø og fjell til det åpner seg opp mot nord og du kan se toppen.

Ned: Stå ned i tilknytting til sporet ditt. Sklir du for langt vekk fra sporet ditt ender du fort opp i mer skredutsatt terreng.

Alternativt ned: Fra toppen finnes det flere fine nedkjøringer som går i brattere terreng. Går du rett nord til du kommer til en liten høyde, kan du skli ned på østsiden til du kommer til en stor snøflanke. Ned denne, og ned et smalere området mellom fjellpartier til du kommer ut ved sporene dine. Denne nedkjøringen har opp mot 40 grader på det bratteste og krever stabile forhold.

Annonse

Turer i nærheten: