- Inspirasjon til din neste tur

Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Hestebottfjellet (1540moh)

Annonse

Beskrivelse

Varsler fra Snøskredvarslingen i Norge og www.varsom.no.

Hestbottfjellet er mindre populært fjell, og et godt alternativ til nabofjellet 1609 som er Hemsedals mest populære toppturer. Ved mye vind og lenge siden sist snøfall kan det forventes og være relativt hard fra Råskardåne og opp. Turen byr på jevn bratthet.

Parkering: Parker (940moh) i en brøytet parkeringslomme langs hovedveien.

Opp: Sett kursen mot dalen sør av Hestbottfjellet. Når du ser konturene av elven som kommer ned fra dalen holder du deg på høyre side av denne. Fortsett oppover dalen i mellom elven og en renneformasjon. Opphold deg minst mulig i renneformasjonen.
Forsett innover i dalen langs elveleie til du ser en slakere åpning mot nord. Ta deg opp denne stigningen og du vil se toppen. Selve Hestbottfjellet ligger lengre vest av toppen og er 4m høyere enn toppen markert på kartet.

Ned: Ned går turen normalt i tilknytning til sporet ditt opp.

Alternativt ned: Dalen på nordsiden er vesentlig brattere alternativ til normalveien ned. Denne siden er ofte avblåst, men et fint alternativ etter snøfall ved trygge forhold. Brattheten er 35-40 grader på det meste. Nedkjøringen er også i utløpssonen for fjellsiden du får til ski venstre.

Annonse

Turer i nærheten: