- Inspirasjon til din neste tur

Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Bjøbergnuten (1515moh)

Annonse

Beskrivelse

Varsler fra Snøskredvarslingen i Norge og www.varsom.no.

Bjøbergnuten er fjellet for de som ønsker å kjøre ned bratte renner. Ruten opp beskrevet her er egnet for å komme seg til toppen av en av de mange rennene, men ikke et godt nedkjøringsalternativ.

Parkering: Parker på en skiltet parkeringplass på vestsiden av Rv. 52. Alternativt kan det også parkeres ved brøytestasjonen mot noe lengre anmarsj.

Opp: Fra parkeringen fortsetter du langs veien mot sørvest til du passerer broen over elven. Fortsett videre inn Bjøbergdalen på nordsiden av elven. Over skoggrensen kommer en stor og fin snøflanke, legg sporet opp denne med utløpssonen fra sørsiden av Bjøberg i bakhode. Vel oppe følges ryggen til topps. Denne er ofte avblåst og krever skiene på sekken og noe tidvis klyving.

Ned: Nordrenna starter helt sørøst på Bjøbergnuten. Denne kan studeres fra parkeringen. Denne går i første del ned et 35-40 graders parti til det flater ut på toppen av en fjellknaus. Her ifra fortsetter den videre ned 40-45 grader i spektakulært terreng til du kan kjøre av ski høyre og ende opp et trygt sted på østsiden i bunn av fjellknausen. Fortsett videre ned ryggformasjonen mot sørøst.

Alternativt ned: I tillegg til den beskreven nedkjøringen finnes det 6 andre etablerte nedkjøringer som ikke er beskrevet her, alle i komplekst terreng.

Annonse

Turer i nærheten: