Informasjonskapsler er små informasjonsfiler (tekstfiler) som nettstedet lagrer på datamaskinen eller enheten din. Den anonymiserte informasjonen i slike filer, brukes av Topptursentralen til å tillpasse reklame, videreutvikling og analyse på Topptursentralen.no.

Hvor lenge du er inne på nettstedet, hvilke sider du besøker og hvilke valg du gjør, er eksempler på innhold i informasjonskapsler. En informasjonskapsel er ikke skadelig og kan ikke inneholde virus eller programmer.

Behandlingsgrunnlaget er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f), som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å få nettsidene til å fungere godt slik at du får en god brukeropplevelse.

Hva bruker vi informasjonen til?

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre og videreutvikle nettstedet for at du som bruker skal finne og forstå informasjonen du ser etter, og få gjort det du kom for. For å kunne følge med og lære hvordan du bruker nettsidene, benytter vi verktøy til analyse og måling av bruksmønstre og brukeratferd.

Informasjonskapsler på Topptursentralen.no

Vi bruker flere webanalyseverktøy, som kan lagre informasjonskapsler på enheten din når du bruker Topptursentralen.no. Nettsider hvor vi har bygd inn innhold fra andre samarbeidspartnere, kan også lagre informasjonskapsler på enheten din.

Analyseverktøy:

Google Analytics

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics for å samle opplysninger om hvordan brukerne bruker nettsidene, hvordan de finner fram, hva de søker etter og hvilke sider som blir mest brukt. Informasjonen kan ikke spores tilbake til enkeltpersoner.

Google Analytics lagrer deler av IP-adressen til brukerne, men siste oktett i adressen er fjernet av hensyn til personvernet (anonymizeIp). Google lagrer derfor ikke detaljert geografisk informasjon om brukerne, kun geografisk område eller kommune.

Vi bruker også verktøyet Google Tag Manager sammen med Google Analytics. Dette gir oss data om hvordan utvalgte elementer på nettstedet fungerer, for eksempel menyer og knapper, nedlasting av filer og visning av videoer.

Google er databehandler og Topptursentralen behandlingsansvarlig. Opplysningene er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Reklame:

Topptursentralen.no er en gratis side som drives på fritiden som en hobby. Utgiftene med domene og webhost forsøker vi å dekke opp ved bruk av reklame.

Google Ads

Vi bruker Google Ads for å hvise reklame på våre sider. Goodle Ads tilpasser reklamen til ditt behov ved bruk av informasjonskapsler.

Googles retningslinjer for personvern

Affiliating marketing

Affiliating er samarbeid med nettbutikker. Dersom du kjøper noe via en affiliate link fra topptursentralen.no vil en liten andel av summen du betaler gå til Topptursentralen.

Eksternt innhold:

Facebook

Noen sider på Topptursentralen.no inneholder elementer og innhold fra Facebook. Når du besøker en nettside som inneholder Facebook-elementer, kan Facebook lagre informasjonskapsler på enheten din.

Facebooks retningslinjer for personvern

YouTube

Når vi viser videoer på en nettside på Topptursentralen.no, kan dette være videoer som er lagret på videodelingstjenesten YouTube. Når du ser på en nettside hvor vi har bygget inn en YouTube-video, kan YouTube (en Google-tjeneste) lagre informasjonskapsler på enheten din.

Googles retningslinjer for personvern

Vimeo

Når vi viser videoer på en nettside på Topptursentralen.no, kan dette være videoer som er lagret på videodelingstjenesten Vimeo. Når du ser på en nettside hvor vi har bygget inn en Vimeo-video, kan Vimeo lagre informasjonskapsler på enheten din.

Vimeos retningslinjer for personvern

Godtar du ikke bruk av informasjonskapsler?

Du velger selv om du samtykker til at Topptursentralen.no og tjenestene vi bruker kan lagre informasjonskapsler på enheten din. Hvis du ikke godtar bruk av informasjonskapsler, må du gjøre dette i innstillingene til nettleseren din. Dersom du bruker flere nettlesere eller flere enheter, må du huske å endre innstillingene i hver enkelt nettleser.

Les om hvordan du kan avvise bruk av informasjonskapsler (Nettvett.no).