- Inspirasjon til din neste tur

Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Nå finnes Topptursentralen sitt kart som app

Kart er en viktig del av både turplanlegging, men også gjennomføringen av selve turen. Noen holder seg til papirkartet, men mange belager seg på mobiltelefonen. Det er ikke alltid det er dekning i alle områdene man ferdes, og da er det greit med et kart som også fungerer uten dekning. 

Kartet du finner her på Topptursentralen kan lastes ned som PWA (Progressiv webapp). Det åpner for nedlasting av kartlag, bruk av kartet og bratthetskartet uten dekning. Applikasjonen vil kontinuerlig laste ned kartet du ser, slik at det er tilgjengelig offline.

En PWA installeres fra nettleseren din. Hvis du er usikker på hvordan dette gjøres finner du en beskrivelse for Chrome og Safari under. For å installere appen må du være inne på kartet til Topptursentralen.

Chrome

Chrome vil spørre deg om du ønsker å legge til Topptursentralen på startskjerm etter å ha brukt kartet i noe tid. Hvis du ikke får denne forespørselen kan du trykke på de tre prikkene i øverst høyre hjørne og velge installer appen i menyen (gjelder mobil).

Legg til startskjerm forespørsel i bunn av skjermen.
I menyen finner du "Installer appen".

Safari

Safari kan kun legge til PWA igjennom menyen. 
Når du er inne på kartet med Safari trykker du på «share» knappen. Scroll ned i menyen til du ser «Legg til på Hjem-Skjerm»

I menyen finner du knappen "Legg til på Hjem-skjermen" som installerer PWA.