Apper for toppturer

Det finnes mange apper der ute, alle er ikke like nødvendig. Men her er noen appene du vil finne nyttig før og under turen.

Hjelp 113
Denne appen er uunnværlig dersom uhellet skulle være ute. Når du ringer en av nødetatene med denne appen, får de umiddelbart din lokasjon.
Det er greit å merke seg at appen trenger datatrafikk for å sende lokasjon, minimum EDGE. Dette er det ikke alltid du har selv om du kan ringe, men appen oppgir uansett dine koordinater slik at du kan lese de opp. Luftambulansen foretrekker DDM – grader og minutter.
Huske også at uansett om du ringer nødetatene med appen eller ved å slå nummeret, kan du nå igjennom uten dekning da disse numrene benytter alle mobilmaster, selv de du ikke abonnerer på.

Hjelp 113 finner du her for Android og iPhone

Varsom Regobs
Regobs er først og fremst en app for å registrere observasjoner i snødekket. Disse observasjonene bruker snøskredvarslerene til å skrive skredvarselet. 
Regobs har også et godt kart som tydelig markerer områder over 30 grader, og kan på den måten brukes som et planleggingsverktøy. 
Du vil også finne skredvarselet for hele Norge i denne appen.

RegObs finner du her for Android og iPhone

Bratt
Er utviklet av NGI og gir deg nesten samme kartet som RegObs, men denne appen lar deg på en enkel måte laste ned kartet gratis. Du kan velge detaljnivået for nedlastning i kartet, og se hvor stor plass det vil ta på telefonene din. Da har du et godt kart i det området du skal ferdes som ikke er avhengig av dekning.
Appen er gratis og reklamefri.

Bratt finner du her for Android og iPhone

Norgeskart
Et veldig godt kart med muligheten til å søke etter områder eller fjell. Kartet er godt egnet for helårsbruk, og har funksjoner som å måle avstand og satellittbilde. Kartet har en betalt funksjon som koster 20,- måneden, eller 99,- året for å laste ned kart til bruk uten nett.

Norgeskart finner du her for Android og iPhone.

Til slutt vil vi minne om at mobilen og skredsøkeren ikke bør ligge nær hverandre da dette påvirker signalet til søkeren. Optimalt bør mobilen ligge 50cm unna skredsøkeren eller stå i flymodus.

Annonse