- Inspirasjon til din neste tur

Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Apper for toppturer

Det finnes mange apper der ute, alle er ikke like nødvendig. Men her er noen appene du vil finne nyttig før og under turen.

Hjelp 113
Denne appen er uunnværlig dersom uhellet skulle være ute. Når du ringer en av nødetatene med denne appen, får de umiddelbart din lokasjon.
Det er greit å merke seg at appen trenger datatrafikk for å sende lokasjon, minimum EDGE. Dette er det ikke alltid du har selv om du kan ringe, men appen oppgir uansett dine koordinater slik at du kan lese de opp. Luftambulansen foretrekker DDM – grader og minutter.
Huske også at uansett om du ringer nødetatene med appen eller ved å slå nummeret, kan du nå igjennom uten dekning da disse numrene benytter alle mobilmaster, selv de du ikke abonnerer på.

Hjelp 113 finner du her for Android og iPhone

Topptursentralen
Topptursentralen sitt kart kan lastes ned som PWA (Progressiv webapp). Da vil du ha tilgang på kart og bratthetskart på turen din selv om du ikke har dekkning. Les mer om hvordan du installerer en PWA her

Varsom Regobs
Regobs er først og fremst en app for å registrere observasjoner i snødekket. Disse observasjonene bruker snøskredvarslerene til å skrive skredvarselet. 
Regobs har også et godt kart som tydelig markerer områder over 30 grader, og kan på den måten brukes som et planleggingsverktøy. 
Du vil også finne skredvarselet for hele Norge i denne appen.

RegObs finner du her for Android og iPhone

Norgeskart
Et veldig godt kart med muligheten til å søke etter områder eller fjell. Kartet er godt egnet for helårsbruk, og har funksjoner som å måle avstand og satellittbilde. Kartet har en betalt funksjon som koster 20,- måneden, eller 99,- året for å laste ned kart til bruk uten nett.

Norgeskart finner du her for Android og iPhone.

Du bør være klar over at mobilen og skredsøkeren ikke bør ligge nær hverandre da dette påvirker signalet til søkeren. Optimalt bør mobilen ligge 50cm unna skredsøkeren eller stå i flymodus.